фото: pexels.comВажна информация за Луната ще бъде съобщена в понеделник. За

...
фото: pexels.comВажна информация за Луната ще бъде съобщена в понеделник. За
Коментари Харесай

В понеделник обявяват важна информация за Луната

фото: pexels.com

Важна информация за Луната ще бъде обявена в понеделник. За 26-ти октомври е разгласен денят, в който от НАСА дават обещание да дадат детайлности по тематиката.

Любопитното е, че новите резултати са предоставени от Стратосферната обсерватория за инфрачервена астрономия . Това е най-голямата въздушна обсерватория в света и в действителност е аероплан Boeing 747SP с изрязан отвор в него, модифициран да носи огромен отразяващ телескоп.

За разлика от земните телескопи, SOFIA се намира на към 11 километра над земята, високо в стратосферата на нашата планета. Там обсерваторията може да се издигне над 99 % от атмосферата, която блокира дължините на инфрачервените талази, което й разрешава да изследва инфрачервената Вселена, пише nauka.offnews.bg.

Уредите на SOFIA преди доближават до забележителното изобретение на О2 в атмосферата на Марс, първото разкриване на молекулна връзка в космоса, както и многочислени инфрачервени измервания, които разкриват конфликти на екзопланети, сърцата на галактики и доста други - в това число този замайващ инфрачервен аспект на центъра на нашия личен Млечен път, показан по-долу.

Този път обсерваторията насочва вниманието си доста по-близо до дома.

" Новото изобретение способства за напъните на НАСА да научи повече за Луната в поддръжка на проучването на дълбокия космос ", .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР